Chiller and lift replacement

Chiller and lift replacement

The Selfridges chiller and lift replacement project was a £7.2 million replacement of four existing chillers located in the sub-sub-basement of London’s Grade II listed flagship Oxford Street store.

The project also comprised the replacement of the existing electrical sub-station and the installation of a new lift to transport the equipment from the sub-basement to the sub-sub-basement.

Our role

Currie & Brown was appointed to provide project management, contract administration and cost management services from inception through to practical completion and final account.

We devised a unique risk and contingency management process to deal with the complexities of carrying out the work in a ‘business-as-usual’ environment in a listed building. This process also included delivering the project in close proximity to concurrent intrusive works being executed by other teams in the store.

We also managed the design process through the pre-contract stage with the design team to formulate a design that met the client’s brief, devising a two-package strategy to optimise programme and simplify logistics.

During construction, the scope of works changed to include an additional chiller to accommodate unanticipated changes to the Selfridges business. We engaged quickly with the overarching client objectives to develop a strategy for delivery and went on to implement this with minimum impact to time and cost.

Chiller and lift replacement