Tate St Ives redevelopment

Tate St Ives redevelopment

After ten years of planning, an eight-month enabling package and a two-year construction programme, Tate St Ives opened to the public on 14 October 2017.

The project has transformed the gallery into a world-class dynamic hub, offering space for a full programme of art and audience activity, as well as a public platform for Tate's seasonal research and artist residency programmes. It features a public garden on its roof which connects the cliff above and beach below.

The development has been awarded a BREEAM 'Very Good' score.

The gallery is now able to comfortably accommodate the quarter of a million visitors it receives each year, over three times the number for which it was originally designed.

Our role

Currie & Brown was appointed by Tate to deliver project management, cost advisory, principal designer, clerk of works and party wall surveying services for the refurbishment and four-storey extension of the existing galleries.

The extension will allow Tate St Ives to stay open year-round for the first time in its history, removing the need to close whenever the exhibitions change. The team faced a number of challenges during the works, including greenstone excavation in a confined site, diversion of public services, and disruption to a busy seaside resort during the summer holidays, but we are justifiably proud of the gallery’s spectacular transformation.

Tate St Ives by Jamie Fobert Architects

Photography © Dennis Gilbert/VIEW

Tate St Ives redevelopment

Looking after your data

Thank you for your enquiry. We believe strongly in protecting your privacy. If you are sending us a CV please send it to us via our recruitment pages which can be found here. Our privacy policy explains what information we gather about you, what we use that information for, and who we give that information to. It also sets out our rights in relation to your information and who you can contact for further information or queries. Our full privacy policy can be found here